Een spel op maat van jouw bedrijf!

Van idee tot ontwikkeling én productie.
RoadmapVoorbeelden

Hoe gaan wij te werk?

Ieder project en iedere klant is anders, maar toch proberen wij elk project via dezelfde milestones te bewandelen. Zo kunnen we je als klant enige structuur bieden.

We starten steeds met een kennismaking waarin de hulpvraag duidelijk wordt. Op basis van deze kennismaking gaan we verder met een gamestorming en het uitwerken van enkele concrete voorstellen. Deze pitchen we aan jou zodat we samen vanaf het begin de beste oplossing voor ogen hebben. Hiermee samenhangend kijken we welke actoren nodig zijn voor de opdracht: designer, programmeur, productie enz. In samenspraak wordt gekeken welke rollen Pilipili Games op zich neemt.

Vanaf hier is het ontwikkelen, testen, testen, testen, feedback verwerken en bij een officiële goedkeuring volgt oplevering en de nodige nazorg door Pilipili Games.

Het liefst volgen we samen met onze klanten deze route via een wekelijks kort opvolgmoment zodat er altijd snel geschakeld kan worden indien nodig.

Een selectie van projecten op maat waar we trots op zijn:

Undercover - The Gambler

Crimibox / Lannoo

Undercover - The Gambler

Voor Crimibox ontwikkelden we een spelconcept naar de gelijknamige serie ‘Undercover’. Een hybride spelvorm waar spelers een fysieke box in handen krijgen en online kunnen speuren naar alibi’s.

Recruitment games

VDAB

Recruitment games

Samen met VDAB zijn we aan de slag gegaan voor een Interreg project rond 21st century skills. Het doel: via spel een veilige omgeving creëren en competenties van kandidaat sollicitanten tot hun recht laten komen om zo doelgroepen voor moeilijk in te vullen vacatures te vergroten.

Stadsspel Mundo Moves

Stad Leuven / Mundia

Stadsspel Mundo Moves

Het stadsspel dat we voor Mundia ontwikkelden, was een interactieve wandeling waar spelers meer te weten kwamen over de 17 duurzaamheids- doelstellingen. Iedere doelstelling was gelinkt met een bijpassende puzzel. Ideaal voor scholen, jeugdorganisaties en voor een event.

Operation Pilibank

Accenture

Operation Pilibank

Een teambuilding specifiek gericht op het verbeteren en van communicatie tussen teamleden was wat Accenture vroeg. En liefst online, om internationale teams tegemoet te komen. Op de dag van de teambuilding kropen de spelers in de huid van een bankovervaller om met hun team zo snel mogelijk te ontsnappen met zo veel mogelijk geld. En dat door te communiceren!

Amai!-kaartspel

Scivil / imec

Amai!-kaartspel

De vraag: ontwikkel een spel voor kinderen vanaf 8 jaar om de bouwstenen van Artificiële Intelligentie uit te leggen. Voor ons geen probleem! Wij zorgden voor het totaalpakket namen ook de productie voor onze rekening. Zo leverden we 2000 mooie kaartspellen af die gretig de deur uit gingen. Inmiddels is er een 2de druk geweest.

#LikeMe Escape Game

Ketnet / Groep 24

#LikeMe Escape Game

Met onze ervaring in het verzinnen van puzzels en raadsels kregen we de opdracht van uitgeverij Groep 24 om in samenwerking met Ketnet een Escape game te verzinnen én produceren over de kinderserie '#LikeMe'. We hebben ons helemaal ondergedompeld in de wereld van #LikeMe om een geloofwaardig product te kunnen lanceren.

The Bridge

Digital Rocks

The Bridge

Als één van onze eerste opdrachten maakten we een blauwdruk voor een online spel rond datagedreven werken in de vorm van een detective-verhaal. Het werd dan ook onze eerste Serious Game om werknemers op een speelse manier bewuster te maken over data.
het Obeya-spel van PXL

Obeya-spel

PXL

Obeya-spel

LEAN BOUWEN in Vlaanderen, een onderzoeksgroep van Hogeschool PXL kwam met de vraag om samen een Serious Game te ontwikkelen rond teamvorming en -werking aan de hand van het Obeya-principe. Het spel biedt een leuke en interactieve manier om te leren over de bovenstaande concepten en hoe ze kunnen worden toegepast in de praktijk.

Desotective

Desotec

Desotective

Desotec zocht een partner die een speldoos op maat konden maken over hun bedrijf. Wij maakten voor hun een detective case waarin hun bedrijf centraal stond. Daarbij hoorde een fysieke doos met spelmateriaal, alsook een digitale chatbot.

Interesse?

Dan kan je ons gemakkelijk contacteren via info@pilipiligames.be

Of stuur ons een berichtje via Whatsapp naar +32 485 93 46 92 (Pieterjan).

Je mag ons ook een bezoekje brengen om je idee te komen pitchen! Wij hebben lekkere koffie en veel spelletjes.

Adres: Martelarenplein 20E in Leuven

Team Pilipili Games hanging out